Yonex is een Japans bedrijf van sportartikelen. Het maakt attributen voor badminton, tennis en golf: rackets, shuttles, golfclubs, sportschoenen en andere accessoires. Het hoofdkwartier bevindt zich in Tokio. Het bedrijf werd opgericht in april 1946 door Minoru Yoneyama, en heette aanvankelijk Yoneyama Company, Ltd. Het maakte houten vlotters voor visnetten. Door de opkomst van plastic vlotters werd het bedrijf echter van de markt verdrongen. Yoneyama besloot daarop om zich meer toe te leggen op technologische innovatie en nieuwe materialen.
In 1957 werd begonnen met de productie van badmintonrackets voor andere merken. In 1961 kwam de eerste bandmintonracket van het eigen merk op de markt. In 1968 maakte het bedrijf als eerste een badmintonracket uit aluminium. Het jaar daarop begon Yoneyama met tennisrackets. In 1973 introduceerde men het "YY"-logo en een jaar later werd de bedrijfs- en merknaam veranderd in Yonex.
In 1980 bracht Yonex het eerste isometrische tennisracket uit, waarvan de kop niet ovaal maar eerder vierzijdig is en die een groter slagoppervlak heeft. Het eerste isometrische badmintonracket volgde in 1992.

Yonex is uitgegroeid tot één van de grootste tennismerken ter wereld. Diverse topspelers als Nick Kyrgios, Naomi Osaka, Stan Wawrinka, Angelique Kerber, Francis Tiafoe en Denis Shapovalov zijn aan het merk verbonden.

Uiteraard hebben wij een breed aanbod Yonex artikelen in ons assortiment! Bekijk de collectie hier: