We krijgen momenteel veel vragen over het power racket. Wat is een power racket? Is het geschikt voor mij? We proberen je kort uit te leggen wat een power racket is. De naam zegt het al: een power tennisracket is een racket die de bal meer power meegeeft in je slagen. Dat wil zeggen dat je meer snelheid aan de bal kan geven. Een power tennisracket is vaak te herkennen aan een wat dikker frame, een groter blad (vanaf 100 inch) en minder snaren.

Is een power racket geschikt voor jou?

Als je een recreatieve, rustige speler bent met een kortere swing, dan is een power racket wellicht geschikt voor jou. Omdat je een kortere swing hebt, geef je zelf minder power aan de bal, het racket compenseert dat. Dat je doordoor wat minder precisie hebt, neem je op de koop toe.

Dit racket is dus minder geschikt voor de gevorderde speler met een grote, volle swing. Doordat je al een krachtige swing hebt, is het overbodig om voor een power racket te kiezen. Vaak kiezen deze spelers in de regel voor een kleiner blad om een betere balcontrole te houden.

Bekijk hier de collectie power rackets!