Ben jij enthousiast geworden over padel en wil je zelf ook beginnen? Wij willen je graag helpen het juiste racket te kiezen! Als je als beginner een padelracket koopt, zijn er een aantal kenmerken waar je op kunt letten. Lees hier verder welk racket geschikt is voor beginners.

Vorm van het padelracket

Je hebt verschillende vormen padelrackets: rond, druppel en diamant. Een racket met een ronde vorm is ideaal voor beginners. Het gewicht bij een rondvormig racket is gelijk verdeeld. Zo is de sweetspot van het racket groter. Hierdoor is het racket beter beheersbaar en is het voor beginnende spelers relatief makkelijker om een bal goed te raken. Wanneer je een langere tijd padel speelt, kan je gaan experimenteren met verschillende vormen.Een druppelvormig blad is geschikt voor de beginnende speler die al ervaring heeft met het beoefenen van een racketsport. Het verschil met een rond blad is uiteraard de vorm. De druppelvorm is net wat kleiner dan de ronde vorm. De sweetspot is wat kleiner, waardoor het wat moeilijker is om de bal perfect te raken.
 

Gewicht

Wij raden aan om als beginnend speler een padelracket te pakken wat niet te zwaar is. Wanneer je een minder zwaar racket hebt, kan je het racket sneller bewegen. Hierdoor kun je je racket sneller achter de bal krijgen. Doordat je een lichter racket hebt, zal je minder kracht achter de bal krijgen. Dit heeft voor en nadelen. Het nadeel is dat je zelf meer kracht moet zetten om de bal harder over het net te krijgen. Het voordeel is dan weer dat je de bal minder snel “uit” slaat. 

Grip

Als beginnende speler is het handig om een racket te kopen die veel grip heeft. Hiermee bedoelen we de grip op het racketblad zelf. Als beginner kan het al lastig genoeg zijn om de bal zuiver te raken.

Hebben we je geholpen? Bekijk dan hier onze collectie padelrackets!