We krijgen vaak de vraag: wanneer moet ik de bespanning van mijn tennisracket vervangen? Dat heeft uiteraard met een aantal factoren te maken. Ga ten eerste vooral op je gevoel af. Merk je dat je de ballen moeilijker achterin krijgt, of ervaar je meer trillingen of minder demping? Vervang dan je bespanning. Tennis je veel, dan adviseren wij de bespanning ook vaker te vervangen. Je kunt van de volgende punten uitgaan:

  • Zo vaak als je per week speelt zo vaak moet je de bespanning van het racket per jaar laten vervangen, dus speel je 1x per week dan laat je het racket minimaal 1x per jaar opnieuw bespannen. Speel je 3x in de week, laat je het racket minimaal 3x per jaar vervangen.
  • Sla je de bespanning stuk dan ga je hem natuurlijk gelijk laten vervangen: je kunt er logischerwijs niet meer mee spelen.
  • Wanneer de snaar er langer dan één jaar in zit (ook als is er niet met het racket getennist) dan kan je het beste het racket opnieuw laten bespannen. De snaar is volledig uitgedroogd, er zit geen rek meer in de snaar. Ga je toch met deze bespanning tennissen dan zal je al snel in de gaten hebben dat je zelf veel armsnelheid moet maken om de bal diepte te geven.

  • Tennis je met een comfortsnaar dan zal je merken dat het racket meer trillingen en minder demping geeft dan de eerste paar maanden van de nieuwe bespanning. Met een comfort snaar kan het voorkomen dat je hem 2 a 3x per jaar moet laten vervangen ook al speel je 1x per week, dit komt door dat dit soepele snaren zijn en sneller terug lopen en uitdrogen dan polyester snaren.
  • Ben je een competitie/toernooi speler dan doe je ongeveer 2 à 3 maanden met de bespanning. De bespanning zal dan vervangen moeten worden aangezien je harder moet gaan slaan om de bal achterin het veld te krijgen. Ga hierbij dus vooral op je eigen gevoel af.

Voor meer info over welke bespanning het best bij je past, klik dan hier.

Wil je je bespanning laten vervangen? Dat kan uiteraard bij tennisdistrict.com! Wij vragen je een e-mail te sturen naar sales@tennisdistrict.com

Bekijk hier onze collectie snaren.