Het juiste gewicht voor jouw ideale racket is moeilijk te bepalen. Je zult zelf verschillende rackets moeten testen om te ontdekken welk gewicht het beste bij je past, zodat je de rackets ook met elkaar kunt vergelijken. Dat is bij ons uiteraard mogelijk!

Voor een padelracket is het gewicht belangrijk. Lichte rackets zijn vooral ideaal voor beginners (het voorkomt blessures), vrouwen en kinderen. Met een lichter padelracket heb je minder kracht achter de bal maar kan je het racket wel sneller bewegen, waardoor je meer tijd hebt om te reageren. Doordat het racket lichter is, zal je ook minder snel de achterwand raken.
Bij een zwaarder racket is dit juist andersom. Je hebt meer gewicht achter de bal waardoor je de bal harder kan slaan, echter heb je wel meer weerstand waardoor de reactietijd hoger wordt.

Voor mannen ligt het gewicht van een racket vaak tussen de 370 en de 390 gram. Het gewicht van een padelracket voor vrouwen ligt vaak tussen de 350 en de 370 gram. Dit wil overigens niet zeggen dat vrouwen niet met een zwaarder racket kunnen padellen, of mannen met een lichter racket. Uiteindelijk gaat het vooral om je gevoel en je speelstijl.

Klik hier om naar de collectie padelrackets te gaan!