De juiste schoenen zijn bij iedere sport belangrijk. Zo ook bij padel. Wanneer je niet de juiste schoenen draagt, kunnen er blessures ontstaan. Wanneer je padelschoenen wilt gaan kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

Stabiliteit

Padelschoenen moeten voorkomen dat je voeten te veel naar binnen of naar buiten kantelen. De hielkap vormt zich om de hiel heen. De hielkap moet stevig zijn.

Schokabsorptie

Bij padel ren en vlieg je over de hele baan heen. Het is belangrijk dat de zool hierbij de klappen opvangt. Kijk dus goed of er speciale demping in de zool zit die de schokken absorberen.

Comfort

De schoen moet fijn zitten. Hierbij mag hij niet te soepel of juist te stug zijn. beide kunnen de bewegingen beperken waardoor klachten kunnen ontstaan aan de voeten of benen. De maat en breedte van de schoen is ook belangrijk.

Tip: wanneer je gaat passen, probeer dan een maatje groter. Omdat je veel wendt en keert, schuift je voet altijd een beetje in de schoen. Wanneer je te krappe schoenen hebt, is je kans op blessures een stuk groter. Dit geldt natuurlijk ook voor te grote schoenen.

Zool

De zool van de schoen heeft alle invloed op de grip die je hebt op de baan. Wij raden je aan een schoen te nemen met een visgraatzool. De visgraatzool heeft diepe zigzaglijnen onder de zool zitten. De diepe lijnen zorgen voor veel grip op de baan. Dit is nodig zodat je niet onnodig veel over de baan glijd.

Vervang je padelschoenen op tijd

Wat bij iedere sportschoenen het allerbelangrijkste is, is dat ze tijdig vervangen worden. Wacht niet tot de schoenen te veel zijn versleten. Doordat de schoenen veelvuldig gebruikt worden, wordt de zool dunner. Hierdoor is de demping naar de gewrichten ook minder geworden. Wanneer je te lang op versleten schoenen blijft rondlopen, kan dit zorgen voor pijnlijke gewrichten. Zorg dus tijdig voor vervangende schoenen. Voorkomen is makkelijker dan genezen!

Tip: Het is belangrijk een schoen te nemen die het best bij je past. Wanneer je voor het eerst padelschoenen gaat kopen is, raden we je aan langs te komen in onze shop. Wij geven je advies op maat, zodat jij met de juiste schoenen de deur uitloopt!

Bekijk hier onze padelschoenen collectie!