Tennisschoenen voor op een gravelbaan zijn niet hetzelfde als tennisschoenen voor op een (kunst)gras-, hardcourt- en tapijtbaan. Gravel kan snel glad worden, daarom is het belangrijk dat je gravel tennisschoenen draagt waarmee je voldoende grip hebt zodat je niet uitglijdt. Waar moet je zoal op letten bij het aanschaffen van een gravel tennisschoen?

Zool

De zool van een gravel tennisschoen is meestal gemaakt van rubber. Het profiel van de zool is fijn en heeft vaak een vissengraat motief, dit zorgt voor veel grip op de ondergrond. Ook als het nat wordt hoef je met zo’n schoen niet bang te zijn om uit te glijden, daarnaast plakt er geen gravel aan de zool.

Stabiliteit

Let bij het kopen van een gravel tennisschoen op de stabiliteit. Hiermee voorkom je dat je voeten naar binnen kantelen, of juist teveel naar buiten. Op den duur kan dit leiden tot blessures, en dat wil je natuurlijk niet. Let er ook op dat de hiel van de tennisschoen stevig is en dat hier een hielkap op zit. Heb je het idee dat je extra stabiliteit nodig hebt? Kies dan voor een hoge schoen.

Flexibiliteit

Zorg ervoor dat je een flexibele schoen uitzoekt, wanneer je tennisschoen te stug is en niet meegeeft als je beweegt kun je last krijgen van je enkels en je knieën. Te flexibel is echter ook niet aan te raden, dit veroorzaakt pijn aan de bovenkant van de voet.

Schokdemping

Het belangrijkste wat gravel tennisschoenen doen, is het opvangen van de klap van je lichaam. De schokdemping in de schoen beschermt je gewrichten en zorgt er voor dat je de kans op blessures kleiner wordt. Vooral wanneer je wat zwaarder bent is het belangrijk om voor goede schokdemping te kiezen. Om schokken goed te kunnen dempen heb je een gravel tennisschoen nodig met een tussenzool. Deze extra zool zorgt er voor dat de klap wordt opgevangen. Zorg dat deze onder je hele voet doorloopt, want met tennis land je veelal op je voorvoet maar kun je ook op je hiel terechtkomen.

Het is dus belangrijk is om goede gravel tennisschoenen aan te schaffen. Het voorkomt blessures en zorgt ervoor dat je lang van je sport kunt genieten!

Bekijk onze collectie hier!