Allcourt tennisschoen

In Nederland wordt vooral de allcourt (of omni) tennisschoen gebruikt door kunstgras tennissers. Allcourt wil zeggen dat de tennisschoen geschikt is voor alle outdoor ondergronden. Je kan op kunstgras spelen, maar ook op smashcourt en gravel. Als je niet telkens van schoen wilt wisselen, dan kan een allcourt tennisschoen de moeite waard zijn. Sommige allcourt tennisschoenen zijn voorzien van de kleine nopjes aan de onderkant waardoor ze extra geschikt zijn voor het spelen op kunstgras, maar tegelijkertijd ook zeer geschikt zijn voor tennis op andere ondergronden.

Voor de meeste tennissers is dus de allcourt tennisschoen aan te raden, omdat je hiermee op meerdere ondergronden speelt. Speel je enkel op kunstgras, dan is een zool met bolletjes aan de achterkant voor extra grip aan te raden. Er zijn ook diverse allcourt tennisschoenen met een dergelijk bolletjes profiel.

Kunstgras tennisschoen

Als je regelmatig tennist op kunstgras, dan is het slim om een speciale kunstgras tennisschoen aan te schaffen. Iedere tennisschoen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Op kunstgras verlies je al snel veel grip als je een gladde zool hebt. De tennisschoenen gemaakt voor kunstgras hebben om dit te voorkomen een extra grof profiel. Je krijgt zo de optimale grip en voorkomt ongelukken en vervelend blessureleed.

De zool

Het is belangrijk dat je zool zorgt voor extra grip op kunstgras. Als je op kunstgras een tennisschoen gebruikt die speciaal ontwikkeld is voor tapijt, dan heb je totaal geen grip. De zool van een kunstgras tennisschoen is extra groot, zodat er meer grip ontstaat. Naast het formaat van de zool zitten er kleine nopjes op de tennisschoen. De meeste tennisbanen van kunstgras worden bestrooid met zand, nopjes op de tennisschoen zorgen voor meer grip.

Klik hier om naar onze collectie tennisschoenen te gaan.