ASICS is een Japanse fabrikant van sportschoenen en -kleding en behoort tot de vijf grootste producenten van sportartikelen en -accessoires ter wereld. De naam is een staat voor Anima Sana In Corpore Sano, wat Latijn voor “een gezonde ziel in een gezond lichaam” is.
Vanaf de oprichting in 1949 (destijds als Onitsuka Co., Ltd) is ASICS voortdurend bezig geweest om met behulp van wetenschappers, topatleten en coaches nieuwe sportartikelen te ontwikkelen.
In mei 1990 werd in Kobe het ASICS onderzoekscentrum voor sportwetenschappen geopend. Het instituut bestaat uit verscheidene afdelingen met diverse specifieke taken, zoals het analyseren van lichaamsbewegingen, het testen van materialen en het ontwikkelen van nieuwe producten.

De tennisschoenencollectie ASICS staat bekend om zijn comfort en stabiliteit en heeft daarnaast werkelijk een ongekende pasvorm. ASICS is het ideale merk voor tennissers met wat smallere voeten. Het topmodel uit de ASICS tennisschoenen collectie is de ASICS GEL-Resolution. Deze schoen, in verschillende kleurstellingen voor zowel heren als dames, beschikt over verschillende geavanceerde technieken waardoor de voet op ieder moment optimaal ondersteunt wordt en zo garant staat voor topprestaties op de tennisbaan.

Populaire modellen uit de tennisschoenencollectie van ASICS zijn onder andere de ASICS GEL-Resolution en de ASICS GEL-Solution Speed.

ASICS biedt een brede schoenencollectie voor zowel heren als dames, voor diverse ondergronden zoals gravel, hardcourt en smashcourt. Naast tennisschoenen biedt ASICS ook tenniskleding om je outfit compleet te maken.

Bekijk hier onze collectie van ASICS: