Onze nieuwste aanwinst op het gebied van tennistalent is Senne Drupsteen. Senne is geboren in 2008 en woont samen met haar ouders en broertje in Haaksbergen. Naast het beoefenen van haar passie heeft ze nog een grote hobby: bakken en koken! Voordat je verder leest, volg Senne eerst op Instagram: @senne.tennis!

Bij welke vereniging speel je?
“Ik speel bij T.V. Park Grintebos in Haaksbergen en bij Toptennis Oost Nederland (TON).”

Hoeveel uur sta je op de baan?
“Ik train rond de 12/14 uur per week. Eigenlijk sta ik elke dag minimaal 1,5 uur op de tennisbaan. Ik train bijna elke dag, behalve woensdags. Dan help ik Janine Langela bij de Instroomgroep van de KNLTB in Lichtenvoorde. En in het weekend speel ik voornamelijk mijn wedstrijden."

Welke wedstrijden/toernooien speel je?
“Ik speel voornamelijk juniorentour toernooien. Dit jaar heb ik voornamelijk Brons toernooien gespeeld en een enkele keer Zilver. Deze toernooien zijn in het hele land. Dit jaar ben ik in o.a. in Oldenzaal, Apeldoorn, Zuid Laren, Hoorn en Rotterdam geweest. Volgend jaar ben ik tweedejaars onder 14 jaar en hoop ik meer Zilvertoernooien te kunnen spelen (en winnen 😊).

Ook speel ik competitie in de hoofdklasse gemengd t/m 17. Deze wedstrijden zijn op de zondagen in het voor- en najaar.“

Heb je een favoriete speelster?
“Mijn favoriete speelster is Aranxta Rus. Zij is een harde werker en heeft een echte vechtersmentaliteit.” 

Met welk racket speel je en waarom?
“Ik speel met de Tecnifibre T-Fight 295 RS. Ik heb dit racket toen aangeschaft op aanraden van mijn trainers.”

Wat is je favoriete spel?
“Mijn favoriete spel is het afwachtende spel, want ik ben een vaste rally speler en ik kan dan op een moment in de rally de versnelling maken. Ik probeer wel steeds meer te variëren, door bijvoorbeeld een dropshotje te spelen.”

Wat zijn je sterke punten?
“Mijn sterke punt is mijn forehand op heuphoogte zodat ik de bal dan kan versnellen.”

En waar kun je je nog verbeteren?
“Ik zou graag nog veel willen trainen op mijn netspel. Ook kan mijn service altijd nog beter…”

Wat is je doel?
"Ik wil aan het einde van het jaar een sterke(re) service hebben zodat ik na mijn service een makkelijkere bal terug krijg om een punt op te bouwen. En ik hoop na het behalen van mijn VWO-diploma naar Amerika te kunnen gaan om daar te gaan tennissen en studeren."

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
“Mijn mooiste herinnering tot nu toe is van niet zo lang geleden. Vorige maand (oktober 2021) heb ik de provinciale kampioenschappen (Overijssel) gewonnen in de meisjes enkel onder 14. Ik moest in de finale tegen de nummer 1 geplaatst. In voorgaande toernooien had ik al vaker tegen haar gespeeld en eigenlijk altijd verloren. Dat is nu wel won vond ik echt heel gaaf!” 

Wat verwacht je van onze samenwerking?
“Van onze samenwerking verwacht ik dat Tennisdistrict mij helpt verder te komen in  mijn tenniscarrière en ik zal hierin mijn best doen om Tennisdistrict te promoten door het dragen van de sponsorkleding en via Social Media. Ik ben in ieder geval heel erg blij met deze mooie kans die jullie mij bieden. Heel erg bedankt daarvoor!”