Robin van Beveren is één van   onze aangesloten           tennistrainers. Robin is net als   wij bezeten van het spelletje!   Hoog tijd om hem beter te       leren kennen!

 Even voorstellen:
 “Mijn naam is Robin van   Beveren. Ik ben 50 jaar jong,   getrouwd met Daphne en heb   een zoon Rik en een dochter   Bo. Tennis is al sinds 41 jaar   mijn passie. Ik ben begonnen   met tennissen bij de   tennisclub in Varsseveld maar op mijn 14e jaar naar De Vijverberg in Doetinchem gegaan. Ik heb daar competitie gespeeld. Ik heb daarna bijna 4 jaar in Amerika gestudeerd en getennist. Na mijn Amerika-periode ben ik tennistrainingen gaan geven. Samen met een collega heb ik een tennisschool opgezet waarmee we uiteindelijk zelfs eredivisie hebben gespeeld!”

Op welk niveau heb je zelf getennist?
“Vroeger heb ik alle bondsopleidingen doorlopen. Ik ben naar Amerika gegaan en heb daar gestudeerd en getennist. Ik ben twee keer Nederlands Kampioen Eredivisie Heren op zondag geworden en heb vele toernooien gewonnen. Al vrij snel ben ik trainingen gaan geven en heb samen met een collega een tennisschool opgezet waarbij we in alle leeftijden spelers in de top 20 van Nederland hadden rondlopen. Daarnaast was ik ook trainer/coach van het Eredivisie-team die één keer Nederlands kampioen is geworden.

Bij welke verenigingen geef je les?
“Ik geef training bij een tennisschool (de betere jeugd uit de regio), bij ALTEC in Aalten en A.B.T.C. De Wildbaan in Borculo. Ook geef ik nog een aantal trainingen op De Vijverberg te Doetinchem. Ik ben in 1999 grotendeels gestopt met lesgeven en ben gaan werken als financieel adviseur. Daarnaast heb ik altijd doorgespeeld en wat lessen gegeven. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ben sinds 2016 weer begonnen met lesgeven naast mijn baan als hypotheekadviseur bij Ten Hag in Doetinchem. Ik vind het heel leuk om mijn oude passie weer te hebben opgepakt. Vandaag de dag werk ik weer fulltime als tennistrainer!”

Wat vind je het leukst aan het lesgeven?
“Het leren en beter worden vind ik het leukst waarbij je de vooruitgang ziet. Zowel bij de betere jeugd als bij een beginnende tennisser vind ik dat het mooist.”

Onlangs is Top Tennis Oost-Nederland gestart. Kun je daar iets meer over vertellen?
“Top Tennis Oost-Nederland is een initiatief waarbij we proberen de krachten te bundelen voor de betere jeugd in Oost-Nederland. Wij willen in de toekomst spelers op het internationale niveau afleveren en ze daarin volledig begeleiden en ontzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tennistrainingen (5 à 6 keer per week voor een talent), fysieke begeleiding en mentale begeleiding. Daarnaast ook schoolondersteuning bieden en ook financiële ondersteuning in de toekomst. Wij willen een optimaal topsportklimaat creëren waarbij kinderen zich optimaal op hun passie en droom kunnen richten.”

Waarom moet de jeugd voor tennis kiezen? En hoe word je een goede tennisser?
“Tennis is een fantastisch spel! Daarnaast is het ook een moeilijk en vaak individueel spel. Om kinderen volledig te binden zijn een paar factoren belangrijk. Kinderen moeten meerdere keren per week op de tennisbaan zijn. Ze leren dan ook veel sneller en daardoor wordt het leuker. Daarnaast is een groepsgevoel bij tennis heel belangrijk. Dit kan je doen door wekelijks met een grote groep te trainen (naast de reguliere training). Ook alternatieven als een filmavond en andere activiteiten zijn daarin belangrijk. En daarbij: tennis is de mooiste sport omdat je nooit uitgeleerd raakt en altijd weer beter wordt. Nadal is een fantastische speler maar traint nog elke dag om beter te worden!”

Waarom beveel je Tennisdistrict.com aan?
"Tennisdistrict is dé specialist in Oost-Nederland op het gebied van tennis en padel. Klanten worden geadviseerd door vakkundige medewerkers. Door het geven van het juiste advies over materialen, voorkom je blessures en verhoog je het spelplezier. Wij van Tennisdistrict zijn daar erg sterk in."