Eén van onze ambassadeurs is tennistrainer Paul Veerbeek. Paul geeft samen met Jacco Koerselman, ook een aangesloten trainer bij Tennisdistrict, padeltraining bij LTC De Paasberg in Silvolde.

Paul, stel jezelf eens even voor!
“Ik ben Paul Veerbeek, 32 jaar en woonachtig in Silvolde. In mijn vrije tijd ben ik lekker bezig met sport voornamelijk tennis, padel en voetbal. Als ik nog tijd over heb stap ik graag op de mountainbike of racefiets. Daarnaast ben ik nog werkzaam als Jeugd- en Gezinsbegeleider.” 

Paul heeft net als wij een passie voor tennis.
“Ik heb zelf een tennisachtergrond. Ik ben op mijn 8e begonnen met tennissen en doe dit nog altijd met veel plezier. Tijdens mijn studie op de CIOS heb ik de opleiding gevolgd voor Tennisleraar. Sinds een jaar of vier geef ik nu een aantal lessen in Zieuwent.” 

Je bent recentelijk begonnen met padeltraining geven. Heb je er een cursus voor gevolgd?
“Ik ben nog niet begonnen. In september ga ik starten met het geven van padellessen. Ik ben nog in opleiding tot padelleraar.”

Wat vind je het leukst aan lesgeven?
“Het leukst aan lesgeven is als mensen met een lach op het gezicht de baan verlaten en het gevoel hebben lekker bezig te zijn geweest.” 

Is padel in Silvolde al ‘hot’?
“De nieuw aangelegde padelbanen op het park van LTC de Paasberg zijn al een groot succes te noemen. Er zijn veel bestaande leden die erg enthousiast zijn over het spelletje. Daarnaast is er een toestroom van nieuwe leden die het erg  leuk vinden om padel te spelen en hier graag meer van willen weten.”

Wat is het verschil tussen tennis en padel?
“Het grote verschil met tennis is in eerste instantie echt wel het racket en de wanden die je mag gebruiken. Het is een instap vriendelijke sport, voor tennissers is het even omschakelen omdat het je extra opties biedt. Waarom mensen Padel echt moeten gaan ontdekken omdat iedereen het spelen kan. Van jong tot oud op ieder niveau en je bij de eerste bal al met een lach op je gezicht staat te spelen.” 

Hoe ziet de toekomst van padel er volgens jou uit?
“De komende jaren zal de sport padel zich steeds verder ontwikkelen binnen Nederland. Het wordt nu (gelukkig) steeds bekender in de Achterhoek wat er zal voor zorgen dat steeds meer mensen het zullen spelen en het niveau steeds verder omhoog zal gaan.” 

Hoe zie jij onze samenwerking uitgroeien tot een succes?
“Ik zie Tennisdistrict als een gedreven en enthousiaste onderneming op het gebied van tennis en padel. Jullie zijn bezig om padel op een mooie manier op de kaart te zetten in de Achterhoek en mogelijk ook daarbuiten. Vanuit onze samenwerking hoop ik mijzelf door te kunnen ontwikkelen en op die manier een steentje bij te dragen in het proces om de Achterhoek ook verliefd te laten worden op het spelletje padel!”