Eén van onze aangesloten trainers is Jacco Koerselman. Jacco heeft de cursus Padeltrainer gevolgd en is helemaal gek van het spelletje.

Even voorstellen!
"Ik ben Jacco Koerselman, 20 jaar oud en woon in Terborg. Volg de opleiding sport en bewegen op het Graafschap College in Doetinchem. Ik hoop volgend schooljaar klaar te zijn met mijn opleiding zodat ik mij volledig kan focussen op het geven van padel en tennislessen. In mijn vrije tijd voetbal ik bij VV Terborg en tennis en padel ik bij LTC de Paasberg."

Heb je zelf getennist? Geef je tennistraining?
"Op mijn 6e ben ik begonnen met tennissen. Dit doe ik nu dus al zo’n 14 jaar met erg veel plezier. Via school heb ik vorig jaar als keuzedeel mijn tennislicentie A kunnen halen en geef nu sinds een jaar in de avonduren tennisles bij Kei-Fit. Tevens geef ik nu ook sinds een maand padelles bij LTC de Paasberg. Ik geef op dit moment 6 uur tennisles en 7 uur padelles in de week."

Nu begin je met padeltraining geven. Heb je er een cursus voor gevolgd?
"In april dit jaar ben ik in Rotterdam gestart met de cursus tot padeltrainer en heb deze bijna afgerond. Alleen het praktijkexamen moet nog afgenomen worden en dan heb ik mijn licentie binnen. Deze opleiding werd in Rotterdam verzorgd door trainer Uriël Maarssen. Hier heb ik erg veel geleerd zodat ik dit nu over kan brengen op mijn leerlingen."

Heb je al veel aanmeldingen? En zijn mensen enthousiast?
"Op onze club LTC de Paasberg zijn dit jaar 2 padelbanen aangelegd. Begin juni konden de banen in gebruik genomen worden en is er ook meteen erg veel animo om te padellen en te lessen. We hebben 2 keer een lesaanbieding van 4 weken gehad en dit zat helemaal vol. In totaal waren dit 112 leerlingen. Hiernaast krijgen we ook erg veel vragen wanneer de vervolg lessen beginnen. Hiermee gaan we starten in september."

Wat vind je het leukst aan lesgeven?
"Het allerleukste aan het lesgeven vind ik dat je in de loop van de weken een enorme vooruitgang ziet bij de spelers. Van nog nooit een potje padel spelen naar een wedstrijd kunnen spelen op de echte padel manier, dus ook met veel gebruik van de wanden." 

Wat is het verschil tussen tennis en padel?
"Het grootste verschil is natuurlijk het gebruik van de wanden, is de bal langs je opgegaan dan heb je altijd nog een 2e kans om de bal terug te krijgen naar de overkant. Dit is natuurlijk voor de tennissers enorm wennen."

Hoe ziet de toekomst van padel er volgens jou uit?
"Ik verwacht dat padel binnen Nederland heel erg groot gaat worden. Sporters zijn erg nieuwsgierig naar de sport en vooral ook heel erg enthousiast wanneer ze het spelen. De banen schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond."