Hugo van Lies is 11 jaar en tennist al vanaf zijn 7e. Hij wordt gesponsord door Tennisdistrict en door HEAD! Hugo heeft sinds kort een eigen Instagram pagina: hugovanlies_tennis. Dus voordat je verder leest, volg dan eerst zijn pagina! 😊

Bij welke vereniging speel je?
“Ik speel bij T.V. Grintebos in Haaksbergen en bij Tennis Academy Effort. Ik ben direct na het behalen van mijn zwemdiploma begonnen.” 

Hoeveel uur sta je op de baan?
“Ik train ongeveer 8 uur per week. Daar sta ik 5,5 uur van op de baan. Een uurtje in de week hebben we fysiektraining en anderhalf uur B.M.O. (Breed Motorisch Ontwikkelen).”

En je speelt natuurlijk ook wedstrijden…
“Jazeker! Ik doe mee aan Junioren Tour Brons/Zilver en ik speel Hoofdklasse competitie 11 t/m 14 jaar. Ook speel ik geregeld Open Toernooien door heel het land.”

Met welk racket speel je? En waarom?
“Op aanraden van mijn tennistrainers Loet Baard en Robin van Beveren heb ik gekozen voor de HEAD Radical S 285 gram. Dit racket past het best bij mijn speelstijl.”

Wat is je favoriete spel?
“Ik speel het liefst aanvallend. Het lukt me nog niet om elke wedstrijd aanvallend te spelen, maar als ik de kans krijg probeer ik dit wel steeds vaker te doen. En ik probeer ook verrassend te spelen, door ineens een kort balletje te slaan of juist een versnellende bal te spelen.”

Wat zijn je sterke punten?
“Ik haal veel ballen, aangezien ik redelijk snel ben. Ik blijf rustig, ook als ik achtersta kan ik de wedstrijd ombuigen naar winst. En door mijn lengte heb ik een redelijk goede opslag. Ik kan goed versnellen in mijn forehand.”

Wat is je doel?
“Hopelijk kan ik proftennisser worden. Het allermooiste lijkt me ook een keer mee te doen aan een Grand Slam Toernooi!”

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
“Ik heb een hele gave grote beker gewonnen op een opentoernooi bij tennisvereniging TEZ in Enschede! En ik ben met papa wezen kijken bij het ABN Amro toernooi in Rotterdam 2020. Dat was heel gaaf!”

Wat verwacht je van onze samenwerking?
“Dat we elkaar kunnen blijven ondersteunen. Dat Tennisdistrict mij goed blijft faciliteren, zodat ik me kan richten op mijn spel. En daardoor Tennisdistrict wat meer naamsbekendheid kan geven in de regio, maar ook landelijk.”