Arjan Pastoors is één van onze   aangesloten tennistrainers. Hoog tijd   om met hem kennis te maken!
 “Mijn naam is Arjan Pastoors. Ik ben     31 jaar, woonachtig in Doetinchem   samen met mijn vrouw Eline en onze   twee prachtige kinderen, Mads en   Noah. Ik ben full time tennistrainer bij   ALTEC in Aalten. Ik sta zo’n 30 uur per   week op de baan.”

 Hoe is je passie voor tennis   ontstaan?
 “Mijn ouders speelden altijd op hoog   niveau badminton. Daar ging ik altijd   mee naartoe en pakte altijd een   badmintonracket om mee te spelen.   Tot er een keer toevallig een tennistrainer in de sporthal was… hij zei: ‘laat Arjan eens meetrainen bij mijn zoontje in het groepje.’ Zo gezegd, zo gedaan. Ik was 3 jaar toen ik begon te tennissen. En al snel bleek dat ik er aardig gevoel voor had.”

Vertel eens wat meer over je tenniscarrière?

“Ik ben zoals gezegd op 3-jarige leeftijd begonnen en al redelijk snel viel op dat ik talent had. Dus ben ik naar de bondstraining gegaan. Die heb ik helemaal doorlopen en heb veel nationale toernooien gespeeld. Ik heb altijd in de top-10 van mijn leeftijdscategorie gestaan, en ben zelf in de leeftijdscategorie t/m 16 jaar het hele jaar nummer 1 van Nederland geweest. Ik heb Davis Cup onder 16 gespeeld en aan het WK in Miami meegedaan. Dat zijn hele mooie ervaringen als jonge tennisser!”
Arjan vervolgt: “Toen ik dat een beetje zat was ben ik me meer gaan richten op dubbel samen met m’n maatje Kevin Schimmel. Ik ben samen met hem drie keer Nederlands dubbelkampioen geworden en 3 jaar geleden zelfs landskampioen met TV Duno.”

Nu ben je tennistrainer. Vertel er iets meer over…
“Ik geef momenteel ongeveer 30 uur per week les bij ALTEC in Aalten, aan alle doelgroepen: van prestatieve jeugd tot aan recreatieve senioren. En ik vind alle doelgroepen even leuk. Ik vind die 1,5 uur privéles aan een jong talent net zo leuk als een groep oud-voetballers die ‘s avonds na de training een biertje drinken met zijn allen. Daarom ben ik ook een echte clubtrainer en dat heb ik bij ALTEC echt supergoed voor elkaar.”

Wat vind je het leukst aan het lesgeven?
“De afwisseling tussen verschillende niveaus en diverse leeftijden. Ieder uurtje op de baan is weer anders. Dat maakt het beroep tennisleraar zo afwisselend. De beleving op de baan maakt het leuk. De vooruitgang van de kinderen op de training en dat terugzien in de wedstrijdjes is onwijs gaaf om te zien!”

Hoe word je een goede tennisser?
“Je kunt heel veel leren, maar talent is het belangrijkst. En doorzettingsvermogen, je ieder uurtje voor de volle 100% inzetten op de baan. Daarnaast is plezier in tennis ook heel erg belangrijk. Als je heel talentvol bent en je hebt plezier in het spelletje, moet je op zoek gaan naar de juiste trainers en de juiste begeleiding. Het beste is op zoek te gaan naar de beste professionals in hun vak. De beste tennistrainer, fysiektrainer, mental coach.”

Wat vind je tot nu toe van de samenwerking met Tennisdistrict.com?
"Prima! De prijs/kwaliteitverhouding is super bij Tennisdistrict. En het contact is altijd kort en snel. Als mijn tennissers bijvoorbeeld rackets willen testen is dat geen probleem. Zijn ze tevreden over een racket, mail ik ze de juiste link van Tennisdistrict.com en kunnen ze met één druk op de knop hun perfecte racket bestellen. Ook voor overige producten kun je terecht bij Tennisdistrict. Ik zou het mooi vinden om in de toekomst de samenwerking nog verder uit te breiden!”