Een van onze talenten is Teun Gries, geboren op 15 juni 2006. Teun is woonachtig in Silvolde. Tijd om verder kennis te maken! Maar voordat je verder leest, volg zijn pagina op Instagram: @teungriestennis! Teun heeft zelfs een eigen website. www.teungriestennis.nl. Neem gerust een kijkje!

Teun, hoe lang speel je al tennis?
“Ik speel tennis vanaf mijn negende. In die tijd voetbalde ik nog. In het begin trainde ik 1 uurtje in de week in een groep van 8 bij LTC De Paasberg. Toen ik 11 was ben ik naar Lichtenvoorde gegaan voor regiotraining. Op advies van de trainers daar ben ik na een jaar selectietrainingen gaan doen bij House of Tennis in Arnhem. Daar ben ik aangenomen en train ik nu voor het derde jaar.”

Bij welke vereniging speel je?
“Ik ben lid van De Paasberg, waar ik recreatief tennis. Ik ben lid van De Vijverberg, omdat ik daar wekelijks privétraining krijg van Arjan Pastoors. Tenslotte ben ik ook nog lid bij TV Beekhuizen, waar ik competitie speel in de hoofdklasse jongens 13 t/m 17. Ik train 5 dagen in de week. 10 uur tennis en ongeveer 5 uur conditie/fysiek.”

En je wedstrijden?
“Op de zondagen speel ik competitie en ook speel ik ongeveer 15 ranglijsttoernooien door heel Nederland. Daarnaast speel ik ook nog op 2 of 3 internationale jeugdtoernooien (waaronder Gendringen, Parijs en Mallorca).”

Met welk racket speel je?
“Ik speel sinds een aantal weken met een nieuw racket: de Head black Speed MP.”

Waarom heb je voor dit racket gekozen?
“Ik heb voor dit racket gekozen omdat ik al met de Head Radical MP speelde. Dat vond ik een fijn racket. Omdat deze eigenlijk een opvolger ervan is, hij er heel mooi uitziet en erg fijn speelt, heb ik deze gekozen. Mijn trainers zeggen ook dat het een prima racket is voor mijn spel.”

Wat is je favoriete spel?
“Ik speel het liefst opbouwend, waarbij ik het juiste moment afwacht om aan te gaan vallen.”

En wat zijn je sterke punten?
“Mijn sterke punten zijn mijn dubbelhandige backhand en mijn variatie door diepe ballen af te wisselen met dropshots.”

Heb je ook een favoriete speler?
“Jazeker, dat is Roger Federer, door zijn variatie en zijn touch.”

Wat is je mooiste ervaring tot nu toe?
“Op het jeugdtoernooi in Parijs tennissen, is tot nu toe mijn mooiste ervaring. Je speelt dan de ene wedstrijd tegen een Mexicaan en daarna weer tegen een Engelsman of een Deen. Dat is erg leuk.”

En wat is je droom? Wat wil je graag bereiken?
“Op het Center Court van Wimbledon spelen is mijn grootste droom. En dan in de break aardbeien met slagroom eten natuurlijk!”

Wat vind je van onze samenwerking tot nu toe?
“Ik ben erg blij met de samenwerking. Ik vind de gesponsorde kleding van Tennisdistrict.com erg mooi en maak daarom ook graag reclame voor ze. Ik hoop dat de samenwerking nog jaren voortgezet zal worden.”