Eén van onze talenten is Sem Ribbers. Sem is geboren in 2007 en tennist al sinds zijn vijfde. Zijn eerste les heeft hij gekregen van zijn moeder Janine, zijn eerste echte training van Loet Baard bij Tennis Academy Effort. Tijd om nader kennis te maken!

Bij welke vereniging train je?
“Naast Tennis Academy Effort ben ik in 2014 begonnen met clubtraining bij Robin Salvatore (TCH in Haaksbergen) en daarna ben ik bij Kei-Fit in Haaksbergen gaan trainen. Hier train ik nog steeds met heel veel plezier!”

Hoeveel train je per week?
“Op dit moment volg ik de selectietraining bij Kei-Fit (3 tennis- en 1 uur conditietraining). Daarnaast ga ik binnenkort beginnen bij Toptennis Oost Nederland met een Premium Trainingspakket. Hierbij heb ik naast 8 uur tennistraining ook 3 uur aan conditietraining.” 

En wedstrijden?
“Uiteraard speel ik ook veel wedstrijden zoals JRT’s en andere toernooien. Verder speel ik ook altijd met veel plezier de KNLTB tenniscompetitie op de zondag. Dit voorjaar heb ik gespeeld in een mix-team t/m 17 jaar in de Eerste Klasse, waarbij we kampioen zijn geworden. Komend najaar hopen we in de hoofdklasse te gaan spelen.”

Met welk racket speel je?
“Op dit moment speel ik met de Tecnifibre T-Fight RS 295. Ik vind het zelf een erg fijn racket. Mijn moeder heeft mij dit racket geadviseerd en uiteraard vind ik het racket er heel cool uitzien.” 

Wat is je favoriete spel?
“Het ‘allcourt’ spel is mijn favoriet. Dat is het spel type dat je over de hele baan kan tennissen. Heel gevarieerd dus.” 

Wat zijn je sterke punten?
“Mijn sterke punten zijn mijn forehand en m'n handigheid. Dus volleys, af en toe een korte bal spelen, maar ook een lange crossrally aangaan. Ik vind het super leuk om naar het net te gaan en daar te scoren, alleen omdat ik nog niet zo groot ben word ik nog best vaak gepasseerd.” 

Wat is je doel?
“Mijn doel is om op korte termijn de Top 75 jongens t/m 14 van Nederland te halen. Uiteindelijk zou ik graag proftennisser willen worden om zo ooit een grandslamtoernooi te spelen!” 

Wat is je meest bijzondere ervaring?
“Mijn meest bijzondere ervaring is dat ik in 2017 naar Roland Garros ben geweest met mijn vader. Tijdens de Kidsday heb ik gezien hoe hard de proftennissters werken tijdens de training en hoe hard ze slaan tijdens de wedstrijden…. dat vond ik erg gaaf om te zien!”

Volg Sem op instagram! @semdetennisman